Algemene voorwaarden zaak van taal

Algemene voorwaarden van Zaak van Taal

Artikel 1. Definities

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
1.1 Algemene voorwaarden: het geheel van de bepalingen als hierna opgenomen.
1.2 Zaak van Taal: de eenmanszaak Zaak van Taal, gevestigd te (8471 ZB) Wolvega, aan de Heerenveenseweg 108 en ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder dossiernummer 86135449.
1.3 Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die een overeenkomst met Zaak van Taal is aangegaan of wenst aan te gaan.
1.4 Diensten: alle diensten met betrekking tot copywriting en vertaling, waaronder begrepen maar niet beperkt tot het schrijven en redigeren van websiteteksten en blogs. Het voorgaande geldt in de ruimste zin van het woord.
1.5 Overeenkomst: elke mondelinge of schriftelijke afspraak tussen Zaak van Taal en de opdrachtgever tot het leveren van diensten door Zaak van Taal voor of ten behoeve van de opdrachtgever.
1.6 Partijen: Zaak van Taal en de opdrachtgever samen.
1.7 Bescheiden: alle door partijen aan elkaar ter beschikking gestelde goederen, waaronder (digitale) stukken en gegevensdragers, alsmede alle in het kader van de uitvoering van de overeenkomst door Zaak van Taal vervaardigde goederen, waaronder (digitale) stukken en gegevensdragers.
1.8 Schriftelijk: alle op schrift gestelde communicatie, waaronder begrepen communicatie per e-mail en digitale berichtgeving, mits de identiteit van de afzender en de authenticiteit van de communicatie voldoende vaststaat.
1.9 Website: zaakvantaal.nl.

Artikel 2. Toepasselijkheid algemene voorwaarden

2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle door Zaak van Taal gedane aanbiedingen, uitgebrachte offertes, gesloten overeenkomsten, verrichte diensten en overige verrichte handelingen. Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig, indien en voor zover zij schriftelijk tussen partijen zijn overeengekomen. Deze algemene voorwaarden zijn eveneens van toepassing wanneer er uit een overeenkomst een vervolgovereenkomst of meerwerk voortvloeit.
2.2 Indien de opdrachtgever algemene (inkoop- of leverings)voorwaarden hanteert en daarnaar verwijst, wordt de toepasselijkheid daarvan hierbij uitdrukkelijk uitgesloten. Alle voorwaarden die strijdig zijn met deze algemene voorwaarden worden door Zaak van Taal niet geaccepteerd.
2.3 In geval van strijdigheid tussen deze algemene voorwaarden en gemaakte afspraken in een overeenkomst, prevaleren de afspraken uit de overeenkomst.
2.4 De meest recente versie van de algemene voorwaarden van Zaak van Taal is van toepassing. Zaak van Taal heeft het recht om deze algemene voorwaarden eenzijdig te wijzigen en aan te vullen. Wijzigingen zullen ook gelden ten aanzien van reeds afgesloten overeenkomsten. Wijzigingen zijn bindend, nadat deze schriftelijk door Zaak van Taal van toepassing zijn verklaard met toezending van de voorwaarden. De opdrachtgever, handelend in de uitoefening van beroep of bedrijf (de ondernemer), is gehouden de wijziging(en) te accepteren.
2.5 Indien één of meer bepalingen uit deze algemene voorwaarden op enig moment geheel of gedeeltelijk nietig zijn verklaard, nietig mochten worden verklaard of vernietigd worden, dan blijven de overige bepalingen in deze algemene voorwaarden volledig van toepassing. Partijen zullen in overleg treden om een nieuwe bepaling ter vervanging van de nietige of vernietigde bepaling overeen te komen. Daarbij wordt zoveel mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling in acht genomen.
2.6 Indien Zaak van Taal op eigen initiatief ten gunste van de opdrachtgever afwijkt van deze algemene voorwaarden, kunnen daar door de opdrachtgever nimmer enige rechten aan ontleend worden.

Artikel 3. Aanbiedingen en offertes

3.1 Een uitgebrachte offerte door Zaak van Taal is geldig voor de in de offerte aangegeven datum. Indien er geen termijn is aangegeven, is de offerte geldig tot 14 dagen na de datum waarop de offerte is uitgebracht.
3.2 Een aanbod kan gebaseerd zijn op de door de opdrachtgever verstrekte gegevens, informatie en/of bescheiden. Indien na het aanbod blijkt dat de verstrekte gegevens, informatie en/of bescheiden niet (meer) juist zijn, heeft Zaak van Taal het recht de betreffende prijzen en andere voorwaarden aan te passen. Zaak van Taal is niet verplicht de juistheid van de door de opdrachtgever of derden verstrekte informatie, gegevens en/of bescheiden te toetsen.
3.3 Een samengestelde prijsopgave verplicht Zaak van Taal niet tot het verrichten van een gedeelte van de opdracht tegen een overeenkomstig deel van de opgegeven prijs.
3.4 Zaak van Taal kan niet aan haar aanbiedingen en/of offertes worden gehouden indien de opdrachtgever begrijpt of redelijkerwijze kan begrijpen dat het aanbod, dan wel een onderdeel daarvan, een kennelijke vergissing, verschrijving, druk-, zet- of typefout bevat.
3.5 Aanbiedingen en/of offertes gelden niet automatisch voor toekomstige opdrachten.

Artikel 4. Totstandkoming van de overeenkomst

4.1 De overeenkomst komt tot stand nadat de opdrachtgever de door Zaak van Taal gedane aanbieding heeft geaccepteerd.
4.2 Wanneer de aanvaarding van de opdrachtgever – al dan niet op ondergeschikte punten – afwijkt van het aanbod van Zaak van Taal, komt de overeenkomst tot stand indien Zaak van Taal schriftelijk met deze afwijking(en) heeft ingestemd.
4.3 Als de opdrachtgever zonder een daaraan voorafgaande aanbieding aan Zaak van Taal een opdracht verstrekt, is Zaak van Taal pas aan deze opdracht gebonden nadat zij deze schriftelijk aan de opdrachtgever heeft bevestigd.
4.4 Overeenkomsten worden eerst door schriftelijke bevestiging van Zaak van Taal of zodra Zaak van Taal – zonder bezwaar van de opdrachtgever – met de uitvoering van de opdracht is begonnen, voor haar bindend.
4.5 Wijzigingen van de overeenkomst zijn slechts geldig, indien en voor zover zij schriftelijk tussen partijen zijn overeengekomen. Wijzigingen kunnen met zich meebrengen dat een overeengekomen termijn binnen de overeenkomst door Zaak van Taal wordt overschreden, hetgeen als overmacht wordt beschouwd.
4.6 Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat het voor een behoorlijke uitvoering van de overeenkomst noodzakelijk is de overeenkomst te wijzigen of aan te vullen, stelt Zaak van Taal de opdrachtgever hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte. Partijen zullen tijdig en in onderling overleg overgaan tot aanpassing van de overeenkomst.

Artikel 5. Verplichtingen opdrachtgever

5.1 De opdrachtgever is gehouden alle informatie, gegevens en bescheiden, die Zaak van Taal naar haar oordeel nodig heeft voor het correct, volledig, veilig en ononderbroken uitvoeren van de overeenkomst tijdig, in gewenste vorm en op gewenste wijze aan Zaak van Taal te verstrekken. Indien de voor de uitvoering benodigde informatie, gegevens en/of bescheiden niet tijdig, in gewenste vorm of op gewenste wijze aan Zaak van Taal zijn verstrekt, heeft Zaak van Taal het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en de uit de vertraging voortvloeiende (extra) kosten in rekening te brengen bij de opdrachtgever.
5.2 De opdrachtgever mag aan de adviezen en dienstverlening van Zaak van Taal hoge eisen stellen, maar de opdrachtgever staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de door of namens hem/haar aan Zaak van Taal ter beschikking gestelde informatie, gegevens en/of bescheiden, ook indien deze van derden afkomstig zijn. De opdrachtgever blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor de mogelijke gevolgen van het verstrekken van onjuiste, onvolledige en onbetrouwbare informatie, gegevens en bescheiden.
5.3 De opdrachtgever is verplicht Zaak van Taal zo snel mogelijk te informeren over feiten en omstandigheden die in verband met het afsluiten en de verdere uitvoering van de overeenkomst van belang kunnen zijn.
5.4 De opdrachtgever is zelf verantwoordelijk voor het veilig en correct opslaan van digitale bestanden en/of het bewaren daarvan. Zaak van Taal is niet aansprakelijk voor verloren gegane digitale bestanden of het hacken daarvan.
5.5 De opdrachtgever is zelf verantwoordelijk voor het correct gebruik van de geleverde documenten en adviezen en het respecteren van de intellectuele eigendomsrechten van Zaak van Taal en/of de bij de uitvoering betrokken derde partijen.
5.6 De opdrachtgever is verplicht de gegevens en informatie uit de ontvangen documenten, stukken, adviezen en voorstellen te allen tijde door te lezen en te controleren op juistheid, volledigheid en eventuele onjuist- of onvolledigheden zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 7 dagen door te geven aan Zaak van Taal. Indien de opdrachtgever niet binnen genoemd termijn van 7 dagen reageert, worden de documenten, stukken, adviezen, voorstellen en/of andere concepten als deugdelijk opgeleverd beschouwd en heeft Zaak van Taal het recht deze werkzaamheden te factureren en daarvoor betaling te verlangen.

Artikel 6. Uitvoering van de overeenkomst

6.1 Zaak van Taal bepaalt de wijze waarop en door welke perso(o)n(en) de overeenkomst wordt uitgevoerd.
6.2 Zaak van Taal zal haar diensten naar beste inzicht en vermogen uitvoeren, onder toepassing van voldoende zorgvuldigheid en vakmanschap. Zaak van Taal schrijft haar teksten naar eigen inzicht en idee. Zaak van Taal heeft een inspanningsverplichting ten aanzien van geleverde diensten en kan niet worden aangesproken vanuit een resultaatsverplichting. Zaak van Taal kan daarom niet aansprakelijk worden gesteld voor tegenvallende resultaten en/of het niet behalen van beoogde doelstellingen naar aanleiding van haar reeds verrichte diensten.
6.3 Zaak van Taal spant zich naar alle redelijkheid in om de gegevens die Zaak van Taal voor de opdrachtgever opslaat zodanig te beveiligen dat deze gegevens niet beschikbaar zijn voor onbevoegde personen.
6.4 De toepassing van artikel 7:404, 7:407 lid 2 en 7:409 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek wordt uitdrukkelijk uitgesloten.
6.5 Zaak van Taal is gerechtigd, zonder voorafgaande kennisgeving aan en uitdrukkelijke toestemming van de opdrachtgever, de overeengekomen dienstverlening (gedeeltelijk) te laten verrichten door derden, indien dit naar het oordeel van Zaak van Taal wenselijk is.
6.6 Termijnen waarbinnen de dienstverlening wordt uitgevoerd, zijn slechts als indicatief te beschouwen en niet als fatale termijnen. Overschrijding van een dergelijk termijn levert dan ook geen toerekenbare tekortkoming van Zaak van Taal op en is geen grond voor ontbinding van de overeenkomst. Bij overschrijding van een (op)levertermijn en/of uitvoeringstermijn door Zaak van Taal dient de opdrachtgever Zaak van Taal in gebreke te stellen, waarbij Zaak van Taal alsnog een redelijk termijn wordt geboden om de dienstverlening uit te voeren dan wel het werk op te leveren. Zaak van Taal is nimmer gehouden tot enige vergoeding van hieruit voortvloeiende schade.
6.7 Indien de opdrachtgever informatie en/of gegevens dient aan te leveren die noodzakelijk zijn voor de uitvoering en/of (op)levering, vangt de (op)levertermijn en/of uitvoeringstermijn aan nadat de opdrachtgever deze informatie en/of gegevens aan Zaak van Taal heeft verstrekt.
6.8 Zaak van Taal heeft het recht de overeenkomst in fasen uit te voeren. Zaak van Taal heeft het recht om elk uitgevoerd gedeelte afzonderlijk te factureren en daarvoor betaling te verlangen. Indien en zolang deze factuur door de opdrachtgever niet wordt voldaan, is Zaak van Taal niet verplicht tot uitvoering van de volgende fasen en heeft zij het recht de overeenkomst op te schorten. Ook heeft Zaak van Taal het recht om te wachten met de uitvoering van de volgende fase totdat de opdrachtgever de resultaten van de voorafgaande fase schriftelijk heeft goedgekeurd. De opdrachtgever dient eventueel de door Zaak van Taal opgeleverde werkzaamheden, zoals concepten, documenten, stukken en/of adviezen, binnen 7 dagen na aanlevering te controleren en eventuele aanpassingen door te geven. Bij het niet tijdig kenbaar maken van de eventueel gewenste aanpassingen door de opdrachtgever, worden de concepten als goedgekeurd en opgeleverd beschouwd en heeft Zaak van Taal het recht deze werkzaamheden te factureren en daarvoor betaling te verlangen.
6.9 Indien Zaak van Taal uitgevoerde werkzaamheden ter goedkeuring aan de opdrachtgever aanbiedt, heeft de opdrachtgever recht op één kosteloze feedbackronde. Indien de opdrachtgever meer feedbackrondes wil laten uitvoeren door Zaak van Taal, komen de daaruit voortvloeiende (extra) kosten voor rekening van de opdrachtgever.
6.10 Zaak van Taal behoudt zich het recht voor om de klantnaam, het project en de verrichte werkzaamheden als referentie of voorbeeld te mogen noemen c.q. gebruiken voor alle commerciële doeleinden, zonder dat daarvoor enige vergoeding aan de opdrachtgever verschuldigd is, behoudens dwingendrechtelijke bepalingen ten aanzien van persoonsgegevens van natuurlijke personen.

Artikel 7. Blogabonnementen

7.1 De opdrachtgever kan een blogabonnement bij Zaak van Taal afnemen. De opdrachtgever heeft de keuze tussen een Mini-, Midi- of Maxi-abonnement.
7.2 Een abonnement dient te worden aangegaan voor een periode van minimaal 3 maanden. Het recht van tussentijdse opzegging van het abonnement voor de eerste drie maanden is uitdrukkelijk uitgesloten. De opdrachtgever is in dit geval te allen tijde gehouden de volledige overeengekomen prijs te voldoen, tenzij er naar het oordeel van Zaak van Taal aanleiding is om anderszins overeen te komen.
7.3 Na het verstrijken van de termijn genoemd in het vorige lid van dit artikel, wordt het abonnement stilzwijgend verlengd voor onbepaalde tijd, tenzij de opdrachtgever het abonnement schriftelijk opzegt met inachtneming van een opzegtermijn van één maand voor het einde van de desbetreffende periode.
7.4 Na verlenging hebben partijen het recht de overeenkomst te allen tijde schriftelijk op te zeggen met inachtneming van een opzegtermijn van één maand. Als datum van opzegging wordt de ontvangstdatum bij Zaak van Taal gehanteerd.

Artikel 8. Prijzen en tarieven

8.1 Alle prijzen die Zaak van Taal hanteert zijn in euro’s, exclusief btw en exclusief overige kosten, zoals andere overheidsheffingen, administratie-, reis-, verblijfs-, verzend-, parkeer-, en/of kosten van derde partijen, tenzij anders aangegeven.
8.2 Zaak van Taal heeft het recht om haar prijzen tussentijds aan te passen indien zij dit nodig acht. Indien de prijzen van de aangeboden diensten stijgen na de totstandkoming van de overeenkomst, dan is de opdrachtgever gerechtigd de overeenkomst te annuleren per de datum dat de prijsverhoging ingaat. Prijsverhogingen ten gevolge van wet- en regelgeving is hierbij uitgesloten.
8.3 Indien Zaak van Taal een vast tarief met de opdrachtgever is overeengekomen, is Zaak van Taal niettemin gerechtigd tot verhoging van dit tarief wanneer tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat de oorspronkelijk overeengekomen dan wel verwachte hoeveelheid werk in zodanige mate onvoldoende werd ingeschat bij het sluiten van de overeenkomst, en dit niet toerekenbaar is aan Zaak van Taal dat in redelijkheid niet van Zaak van Taal kan worden gevergd dat Zaak van Taal de overeengekomen werkzaamheden verricht tegen het oorspronkelijk overeengekomen tarief.

Artikel 9. Facturatie, betaling en incasso

9.1 Betaling van de factuur dient te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum.
9.2 Zaak van Taal behoudt zich te allen tijde het recht voor om (volledige) vooruitbetaling of enige andere zekerheid voor betaling van de opdrachtgever te verlangen. Bij betaling in termijnen dient de eerste termijn vooraf te worden voldaan, tenzij uitdrukkelijk anders tussen partijen is overeengekomen. 9.3 Bezwaren tegen de factuur schort de betalingsverplichting van de opdrachtgever niet op.
9.4 Betaling zal, behoudens dwingendrechtelijke bepalingen, plaatsvinden zonder aftrek, verrekening of opschorting uit welke hoofde dan ook.
9.5 Bij niet tijdige of niet volledige betaling is Zaak van Taal gerechtigd de uitvoering van de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te schorten dan wel middels schriftelijke verklaring te ontbinden.
9.6 In geval van niet tijdige of niet volledige betaling is de opdrachtgever van rechtswege in verzuim en heeft Zaak van Taal, zonder dat een nadere ingebrekestelling is vereist, het recht vanaf de vervaldag tot aan de dag van algehele voldoening, aan de opdrachtgever wettelijke rente in rekening te brengen.
9.7 Zaak van Taal is bij niet tijdige of niet volledige betaling door de opdrachtgever gerechtigd, zonder dat een hieraan voorafgaande ingebrekestelling is vereist, aan de opdrachtgever (buiten)gerechtelijke incassokosten in rekening te brengen van 15% over het overeengekomen totaalbedrag met een minimum van € 100,-, ook voor zover de daadwerkelijke kosten de rechterlijke proceskostenveroordeling overtreffen. Dit laatste geldt voor zover dwingendrechtelijke bepalingen zich hier niet tegen verzetten.
9.8 De door de opdrachtgever gedane betalingen worden door Zaak van Taal ten eerste in mindering gebracht op alle verschuldigde rente en kosten en vervolgens op de opeisbare facturen die het langst openstaat.
9.9 In geval van een gezamenlijk gegeven opdracht zijn de opdrachtgevers, voor zover de dienstverlening ten behoeve van de gezamenlijke opdrachtgevers zijn verricht, hoofdelijk aansprakelijk voor betaling van het factuurbedrag, ongeacht de tenaamstelling op de factuur.

Artikel 10. Betalingsonmacht

10.1 Zaak van Taal is gerechtigd de overeenkomst zonder nadere ingebrekestelling en zonder rechterlijke tussenkomst schriftelijk te ontbinden, op het tijdstip waarop de opdrachtgever:

      • in staat van faillissement wordt verklaard of faillissement aanvraagt;

      • (voorlopige) surseance van betaling aanvraagt;

      • door executoriale beslaglegging wordt getroffen;

      • anderszins de beschikkingsbevoegdheid of handelingsbekwaamheid met betrekking tot (een deel van) zijn vermogen verliest.

    Artikel 11. Opschorting, ontbinding en einde overeenkomst

    11.1 Zaak van Taal heeft het recht om de nakoming van haar verplichtingen op te schorten, tot het moment dat alle opeisbare vorderingen op de opdrachtgever volledig zijn voldaan, indien (1) de opdrachtgever de verplichtingen uit de overeenkomst niet of niet volledig nakomt, dan wel (2) indien Zaak van Taal kennis heeft genomen van omstandigheden die haar goede grond geven om te vrezen dat de opdrachtgever zijn/haar verplichtingen niet (behoorlijk) zou kunnen nakomen of (3) indien de opdrachtgever bij het sluiten van de overeenkomst is verzocht zekerheid te stellen voor de voldoening van zijn/haar verplichtingen uit de overeenkomst en deze zekerheid blijft uit.
    11.2 Zaak van Taal is tevens bevoegd de overeenkomst te (doen) ontbinden in de in het eerste lid van dit artikel genoemde situaties, of indien zich andere omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de overeenkomst onmogelijk is of naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid niet langer kan worden gevergd.
    11.3 Ontbinding geschiedt door middel van een schriftelijke kennisgeving en zonder rechterlijke tussenkomst.
    11.4 Indien de overeenkomst wordt ontbonden zijn de vorderingen van Zaak van Taal op de opdrachtgever onmiddellijk opeisbaar.
    11.5 Zaak van Taal behoudt zich het recht voor schadevergoeding te vorderen en is niet aansprakelijk voor enige schade of gemaakte kosten door de opdrachtgever of derden.

    Artikel 12. Beëindiging c.q. annulering van de overeenkomst

    12.1 De tussen partijen gesloten overeenkomst eindigt bij overlijden van Zaak van Taal of de opdrachtgever dan wel bij liquidatie of ontbinding van de onderneming van Zaak van Taal.
    12.2 Indien het door Zaak van Taal uit te voeren werk bij einde overeenkomst nog niet voltooid is, zijn diens rechtverkrijgende onder algemene of bijzondere titel niet verplicht dit werk te (laten) voltooien, ook al wordt het bedrijf van Zaak van Taal op enigerlei wijze voortgezet.
    12.3 Als de opdrachtgever de overeenkomst met betrekking tot het redigeren, schrijven of vertalen van (web)teksten en/of blogs voorafgaand aan de uitvoering daarvan wil annuleren, komt de opdrachtgever enkel dit recht toe indien hij overgaat tot vergoeding van de tot dan toe verrichte werkzaamheden en gemaakte (on)kosten. Zaak van Taal is gerechtigd een annuleringsvergoeding in rekening te brengen van minimaal 50% van het in de opdrachtbevestiging overeengekomen totaalbedrag. Indien door de opdrachtgever een aanbetaling is voldaan, geldt deze aanbetaling als annuleringsvergoeding. Annulering na aanvang van de uitvoering door Zaak van Taal is in beginsel niet mogelijk. In dat geval dient de opdrachtgever het volledige overeengekomen bedrag aan de Zaak van Taal te voldoen.
    12.4 In alle gevallen dient de opdrachtgever naast de annuleringskosten tevens de kosten van derden te voldoen.
    12.5 Indien Zaak van Taal de uitvoering van de overeenkomst dient uit te stellen wegens ziekte of calamiteiten, valt dit onder overmacht.
    12.6 De opdrachtgever is tegenover derden aansprakelijk voor de gevolgen van de annulering en zal Zaak van Taal vrijwaren voor hieruit voortvloeiende aanspraken van deze derden.
    12.7 Zaak van Taal heeft het recht alle reeds door de opdrachtgever betaalde bedragen te verrekenen met de door de opdrachtgever verschuldigde annuleringskosten.

    Artikel 13. Overmacht

    13.1 Wordt de uitvoering van de overeenkomst onmogelijk door een oorzaak die Zaak van Taal niet kan worden toegerekend of waardoor nakoming van haar verplichtingen in redelijkheid niet van Zaak van Taal kan worden verlangd, waaronder begrepen maar niet beperkt tot ziekte van haarzelf of ingeschakelde derden, storingen in het computernetwerk of andere technische storingen, tekortkomingen van door Zaak van Taal ingeschakelde derden, internetstoringen, vertragingen onderweg, werkstakingen, epidemieën en pandemieën, overheidsmaatregelen en andere stagnatie in de normale gang van zaken binnen haar onderneming, dan is Zaak van Taal gerechtigd de uitvoering van de overeenkomst op te schorten.
    13.2 Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan: een omstandigheid die niet te wijten is aan de schuld van Zaak van Taal en noch krachtens de wet, rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor rekening kan komen van Zaak van Taal. Naast deze uitleg van overmacht uit hoofde van de wet en jurisprudentie wordt onder overmacht tevens begrepen: alle van buiten komende oorzaken, voorzien of onvoorzien, waarop Zaak van Taal geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor Zaak van Taal niet in staat is haar verplichtingen na te komen.
    13.3 In geval van overmacht zal Zaak van Taal zich naar redelijkheid inspannen om desgewenst te voorzien in een alternatieve oplossing.
    13.4 Als de overmachtsituatie zich voordoet op het moment dat de verplichtingen van Zaak van Taal (deels) zijn nagekomen of zij deze zal kunnen nakomen, is Zaak van Taal gerechtigd om het reeds nagekomen c.q. na te komen gedeelte te factureren. De opdrachtgever is gehouden deze factuur te voldoen, als ware er sprake is van een afzonderlijke overeenkomst.
    13.5 Vanaf het moment dat de overmachtsituatie tenminste twee maanden heeft geduurd of blijvend van aard is, mogen beide partijen de overeenkomst door middel van een schriftelijke kennisgeving, zonder rechterlijke tussenkomst (gedeeltelijk) ontbinden, zonder dat partijen aanspraak kunnen maken op enige schadevergoeding.

    Artikel 14. Intellectuele eigendomsrechten

    14.1 Zaak van Taal behoudt zich alle rechten voor met betrekking tot producten van de geest welke zij ontwikkelt, gebruikt of heeft gebruikt in het kader van de uitvoering van de overeenkomst met de opdrachtgever, voor zover op die producten in juridische zin rechten kunnen bestaan of worden gevestigd.
    14.2 Zaak van Taal mag de door haar opgestelde documenten, stukken, concepten, adviezen, ontwerpen, modellen en andere geestesproducten gebruiken als basis voor andere opdrachten.
    14.3 De auteursrechten van de door Zaak van Taal opgestelde stukken, documenten, concepten, teksten en andere geestesproducten blijven bij Zaak van Taal berusten. De tussen partijen gesloten overeenkomst omvat geen enkele overdracht of verplichting tot overdracht van een intellectueel eigendomsrecht van Zaak van Taal aan de opdrachtgever.
    14.4 De door Zaak van Taal (op)geleverde documenten, stukken en/of teksten moeten origineel blijven. De opdrachtgever mag de door Zaak van Taal geleverde documenten, stukken en/of teksten niet (verder) (laten) bewerken en dient zich bij eventuele wijzigingen tot Zaak van Taal te wenden. Daarnaast heeft Zaak van Taal het recht om naamsvermelding te plaatsen bij geleverde documenten, stukken en/of teksten of naamsvermelding als voorwaarde te stellen voor de openbaarmaking van documenten, stukken en/of teksten. De opdrachtgever is niet gerechtigd deze naamsvermelding te verwijderen, behoudens uitdrukkelijke toestemming van Zaak van Taal.
    14.5 De opdrachtgever mag de geleverde documenten, stukken, teksten enkel voor eigen gebruik gebruiken.
    14.6 De rechten van intellectueel eigendom welke Zaak van Taal in licentie gebruikt mag de opdrachtgever nimmer wijzigen, verveelvoudigen, openbaren of exploiteren.
    14.7 De opdrachtgever garandeert dat de door hem/haar verstrekte informatie, gegevens, afbeeldingen en teksten in het kader van de overeenkomst vrij zijn van intellectuele eigendomsrechten van derden en vrijwaart Zaak van Taal tegen elke aanspraak van derden gebaseerd op schending van een intellectueel eigendomsrecht.
    14.8 De inhoud van de website van Zaak van Taal waaronder doch niet uitsluitend: de teksten, afbeeldingen, vormgeving, publicaties, merken en domeinnamen, zijn het eigendom van Zaak van Taal of haar licentiegevers en worden beschermd door intellectuele eigendomsrechten, waaronder het auteursrecht. Het is gebruikers van de website uitdrukkelijk verboden om (een gedeelte van) de website, informatie op de website of ander materiaal getoond op de website te verveelvoudigen, te verwerken, te exploiteren of op andere wijze openbaar te maken zonder voorafgaande toestemming van Zaak van Taal.
    14.9 Na het einde van de overeenkomst hebben noch de opdrachtgever noch Zaak van Taal jegens elkaar een bewaarplicht met betrekking tot de gebruikte informatie en gegevens, behoudens de wettelijk gestelde bewaarplicht.
    14.10 Bij inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten van Zaak van Taal heeft Zaak van Taal recht op een vergoeding ter hoogte van ten minste tweemaal de door haar gehanteerde licentievergoeding voor een dergelijk vorm van gebruik zonder het recht op enige schadevergoeding te verliezen.

    Artikel 15. Aansprakelijkheid en vrijwaring

    15.1 In geval de opdrachtgever aantoont dat hij/zij schade heeft geleden door een toerekenbare tekortkoming van Zaak van Taal, die voortvloeit uit of verband houdt met de uitvoering van de overeenkomst, is de aansprakelijkheid van Zaak van Taal voor enkel en alleen de directe schade, beperkt tot maximaal het bedrag waarop in het desbetreffende geval uit hoofde van de door Zaak van Taal gesloten aansprakelijkheidsverzekering aanspraak bestaat, vermeerderd met het eigen risico van Zaak van Taal onder die verzekering.
    15.2 Indien, om welke reden dan ook, geen uitkering plaatsvindt krachtens het in het eerste lid van dit artikel bedoelde aansprakelijkheidsverzekering, is iedere aansprakelijkheid beperkt tot maximaal het (gedeelte van het) factuurbedrag waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft. Bij opdrachten die een langere doorlooptijd hebben dan drie maanden, geldt een verdere beperking van de hier bedoelde aansprakelijkheid tot maximaal het factuurbedrag over de laatste drie maanden.
    15.3 Zaak van Taal is enkel aansprakelijk voor directe schade. Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan:

        • de redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, voor zover de vaststelling betrekking heeft op schade in de zin van deze voorwaarden;

        • de eventuele redelijke kosten gemaakt om de gebrekkige prestatie van Zaak van Taal aan de overeenkomst te laten beantwoorden, voor zover deze aan Zaak van Taal kan worden toegekend;

        • redelijke kosten, gemaakt ter voorkoming of beperking van de schade, voor zover de opdrachtgever aantoont dat deze kosten hebben geleid tot beperking van directe schade als bedoeld in dit artikel.

      15.4 Aansprakelijkheid van Zaak van Taal voor indirecte schade, waaronder begrepen maar niet beperkt tot gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparing, verminkte of vergane gegevens of materialen, schade door bedrijfsstagnatie, letselschade of immateriële schade, is uitgesloten.
      15.5 Zaak van Taal is nimmer aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, die ontstaat door:

          • het niet voldoen door de opdrachtgever aan de in deze algemene voorwaarden opgenomen verplichtingen;

          • een overmachtsituatie zoals bedoeld in artikel 13 van deze algemene voorwaarden;

          • aanlevering van onjuiste en/of onvolledige gegevens die door of namens de opdrachtgever zijn verstrekt;

          • het ontbreken van informatie, gegevens en/bescheiden of het verloren gaan van informatie, gegevens en/of bescheiden die Zaak van Taal aan de opdrachtgever heeft geleverd;

          • gebruik van de diensten voor andere doeleinden dan waarvoor deze bedoeld is;

          • het niet of niet tijdig controleren van de door Zaak van Taal aangeleverde documenten, teksten, concepten etc., door de opdrachtgever voorafgaand aan de (op)levering;

          • het niet of verkeerd opvolgen van adviezen en/of instructies van Zaak van Taal door de opdrachtgever of derden;

          • handelingen of beslissingen genomen naar aanleiding van de dienstverlening van Zaak van Taal. De opdrachtgever blijft te allen tijde verantwoordelijk voor gemaakte keuzes;

          • fouten c.q. storingen in gebruikte apparatuur en/of programmatuur;

          • een langere (op)levertermijn en/of uitvoeringstermijn dan oorspronkelijk voorzien, ongeacht de reden die daaraan ten grondslag ligt;

          • schending van intellectuele eigendomsrechten en/of privacyrechten van Zaak van Taal en/of derden, doordat derden zich onbevoegd toegang hebben verschaft tot de informatie en/of gegevens van Zaak van Taal en/of de opdrachtgever;

          • schending van intellectuele eigendomsrechten doordat de opdrachtgever inbreuk pleegt op intellectuele eigendomsrechten van derden;

          • tegenvallende resultaten en/of het niet behalen van beoogde doelstellingen;

          • fouten en/of tekortkomingen van ingeschakelde derden.

        15.6 Alle vorderingen uit hoofde van de overeenkomst en/of jegens Zaak van Taal verjaren door het enkele verloop van twaalf maanden.
        15.7 Zaak van Taal is nimmer aansprakelijk voor elke vorm van door derden geleden schade. De opdrachtgever zal Zaak van Taal vrijwaren en schadeloosstellen ter zake van alle aanspraken van derden wegens of ten gevolge van de uitvoering van de overeenkomst geleden schade.
        15.8 Het in dit artikel bepaalde geldt behoudens opzet of grove nalatigheid van Zaak van Taal en indien dwingendrechtelijke bepalingen zich hiertegen verzetten.

        Artikel 16. Vertrouwelijkheid

        16.1 Wanneer partijen kennisnemen van gegevens van de andere partij waarvan zij weten of redelijkerwijs kunnen weten dat deze van vertrouwelijke aard zijn, maken zij deze gegevens op geen enkele wijze bekend aan derden. Een uitzondering hierop geldt wanneer wet- en regelgeving tot bekendmaking verplicht of indien dit noodzakelijk is voor de goede uitvoering van de overeenkomst.
        16.2 De partij die vertrouwelijke gegevens ontvangt, zal deze slechts gebruiken voor het doel waarvoor deze verstrekt zijn. Gegevens worden in ieder geval als vertrouwelijk beschouwd indien deze door één van de partijen als zodanig zijn aangeduid of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.
        16.3 Zaak van Taal mag de persoonsgegevens van de opdrachtgever alleen gebruiken in het kader van de uitvoering van de overeenkomst, het afhandelen van een klacht of voor commerciële doeleinden. Het is Zaak van Taal niet toegestaan om de persoonsgegevens van de opdrachtgever uit te lenen, te verhuren, te verkopen of op een andere wijze openbaar te maken.
        16.4 Zaak van Taal verwerkt persoonsgegevens in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

        Artikel 17. Klachtenregeling

        17.1 Klachten met betrekking tot de dienstverlening van Zaak van Taal en/of het factuurbedrag dienen schriftelijk binnen 7 dagen na uitvoering of de verzenddatum, dan wel binnen 7 dagen na ontdekking van het gebrek, indien de opdrachtgever aantoont dat hij het gebrek redelijkerwijs niet eerder had kunnen ontdekken, aan Zaak van Taal kenbaar te worden gemaakt.
        17.2 Klachten schorten de betalingsverplichting van de opdrachtgever niet op.
        17.3 De ingebrekestelling omtrent de tekortkoming van Zaak van Taal dient zo gedetailleerd mogelijk te worden omschreven. Na genoemd termijn worden klachten niet meer in behandeling genomen. Alle gevolgen van het niet direct melden zijn voor risico van de opdrachtgever.
        17.4 Zaak van Taal dient in staat te worden gesteld om de klacht te onderzoeken en heeft te allen tijde het recht de uitvoering van de overeenkomst te verbeteren. Bij een gegronde klacht zal Zaak van Taal in overleg treden met de opdrachtgever om een passende oplossing te bereiken.
        17.5 De opdrachtgever heeft nimmer het recht op volledige restitutie van het overeengekomen c.q. betaalde bedrag. Een eventuele prijsvermindering is te allen tijde de keuze van Zaak van Taal.

        Artikel 18. Toepasselijk recht en bevoegde rechter

        18.1 Alle gevallen waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn, worden uitsluitend beheerst door Nederlands recht.
        18.2 De toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag en andere van toepassing zijnde Internationale wet- en regelgeving is uitdrukkelijk uitgesloten.
        18.3 De Nederlandse rechter in het arrondissement waar Zaak van Taal is gevestigd is, behoudens dwingendrechtelijke bepalingen, uitsluitend bevoegd om kennis te nemen van eventuele geschillen tussen partijen.

        Algemene voorwaarden Zaak van Taal Versie: augustus 2023